Zajazd u Hermanów położony w malowniczej scenerii XIV wiecznego zamku nieopodal Częstochowy w Olsztynie. Organizujemy komunie, chrzciny, wesela i inne imprezy okolicznościowe. Sala weselna jest w pełni klimatyzowana, tu można zorganizować wesele do 80 osób. Na ogrodzonym terenie Zajazdu znajdziecie Państwo miejsce do relaksu wśród zieleni oraz plac zabaw dla najmłodszych. Organizujemy również imprezy plenerowe, biesiadne itp. W naszej restauracji przyjmujemy również grupy zorganizowane do 140 osób. Poniżej mogą Państwo zapoznać się z przykładową ofertą na poszczególne przyjęcia.
Wybierz interesującą Cię ofertę
Poniżej przedstawiamy przykładową ofertę menu na jednodniowe przyjęcie weselne. W cenie wesela gratis oferujemy wystrój sali w tonacji wybranej przez Parę Młodą, Apartament dla Nowożeńców, kieliszki do szampana z przybraniem dla Pary Młodej, chlebek weselny z wpisanymi imionami Nowożeńców oraz datą Ślubu.
POWITANIE
- Chleb i sól
- Wino musujące do toastu
OBIAD serwowany na półmiskach
- Zupa (1 do wyboru)
- Rosół domowy z makaronem
- Krem pomidorowy z mozzarellą i bazylią
- Krem brokułowy z łososiem i prażonymi migdałami
- Danie główne (3 do wyboru) – 1,5 szt./os.
- Kieszonka Hermana,
- Rolada wołowa,
- De Volaille tradycyjny z kurczaka z masłem
- Filet z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Tradycyjny schabowy
- Dodatki (2 do wyboru)
- Ziemniaki z koperkiem
- Kluski śląskie
- Ziemniaki opiekane
- Kopytka
- Sosy (1 do wyboru)
- Sos rumiany
- Sos grzybowy
- Sałatki na ciepło (1 do wyboru)
- Kapusta zasmażana
- Buraki zasmażane
- Marchew gotowana z groszkiem
- Surówki (2 do wyboru)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z marchwi i selera
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kiszonej kapusty
- Mizeria
- DESER (1 do wyboru)
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
- Pana cotta z musem malinowym w pucharach
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- Gruszka pieczona serwowana z sosem czekoladowym
KOLACJE
- KOLACJA I (1 do wyboru)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
- Bogracz
- Boeuf strogonow
- KOLACJA II (1 do wyboru)
- Szaszłyk z polędwicy wieprzowej z warzywami, ziemniaki opiekane
- Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym, kasza gryczana
- Pstrąg smażony, ziemniaki opiekane
- KOLACJA III (1 do wyboru)
- Żurek z kiełbaską i jajkiem
- Flaczki wołowe
- Krem grzybowy z grzankami
- KOLACJA IV (1 do wyboru)
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Bigos staropolski
- Żeberka wieprzowe i golonki wieprzowe duszone podawane z kaszą
ZIMNA PŁYTA (8 do wyboru)
- Półmisek wędlin
- Galaretka z kurczaka
- Galaretka wieprzowa
- Tymbaliki
- Ryba po grecku
- Karp w galarecie
- Śledź w oleju cebulą
- Śledź po Olsztyńsku
- Śliwka zawijana w boczku
- Deska serów
- Łosoś zawijany na serku
- Jajka faszerowane zapiekane w cieście francuskim
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka faszerowane
- Pieczarki faszerowane serem i szpinakiem
- Rollsy z serem i szynką
- Tortilla z warzywami
- Mozzarella z pomidorem
- Sałatka 1 do wyboru : gyros, jarzynowa, pieczarkowa, holenderska, diabelska, grecka, brokułowa.
- Pieczywo – różne rodzaje
STOLIK KAWOWY (bez ograniczeń)
- Kawa rozpuszczalna, parzona, mleczko do kawy
- Różne rodzaje herbat (czarna, zielona, owocowa)
- Woda niegazowana z cytryną i miętą (bez ograniczeń)
- Soki owocowe : pomarańczowy, jabłkowy (bez ograniczeń)
- Ciasta (3 rodzaje do wyboru)
- Owoce (różne rodzaje, sezonowe)
TORT WESELNY
- Do wyboru smak, rodzaj, kształt (uzależniony od ilości osób) – płatny osobno
W cenie przyjęcia gratis oferujemy :
- Chlebek weselny na przywitanie Pary Młodej
- Lampka szampana dla wszystkich gości
- Kieliszki do szampana z przybraniem dla Pary Młodej
- Pokój dla Pary Młodej
- Dekoracja stołów (obrusy, serwety, serwetki, żywe kwiaty)
- Balony w wybranej tonacji
- Obsługa kelnerska w kwestii roznoszenia alkoholu
OBIAD serwowany na półmiskach
- Zupa (1 do wyboru)
- Rosół domowy z makaronem
- Krem pomidorowy z mozzarellą i bazylią
- Krem brokułowy z łososiem i prażonymi migdałami
- Danie główne (3 do wyboru) – 1,5 szt./os.
- Kieszonka Hermana,
- Rolada wołowa,
- De Volaille tradycyjny z kurczaka z masłem
- Filet z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Tradycyjny schabowy
- Dodatki (2 do wyboru)
- Ziemniaki z koperkiem
- Kluski śląskie
- Ziemniaki opiekane
- Kopytka
- Sosy (1 do wyboru)
- Sos rumiany
- Sos grzybowy
- Sałatki na ciepło (1 do wyboru)
- Kapusta zasmażana
- Buraki zasmażane
- Marchew gotowana z groszkiem
- Surówki (2 do wyboru)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z marchwi i selera
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z kiszonej kapusty
- Mizeria
- DESER (1 do wyboru)
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
- Pana cotta z musem malinowym w pucharach
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- Gruszka pieczona serwowana z sosem czekoladowym
ZIMNA PŁYTA (8 do wyboru)
- Półmisek wędlin
- Galaretka z kurczaka
- Galaretka wieprzowa
- Tymbaliki
- Ryba po grecku
- Karp w galarecie
- Śledź w oleju cebulą
- Śledź po Olsztyńsku
- Śliwka zawijana w boczku
- Deska serów
- Łosoś zawijany na serku
- Jajka faszerowane zapiekane w cieście francuskim
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka faszerowane
- Pieczarki faszerowane serem i szpinakiem
- Rollsy z serem i szynką
- Tortilla z warzywami
- Mozzarella z pomidorem
- Sałatka 1 do wyboru : gyros, jarzynowa, pieczarkowa, holenderska, diabelska, grecka, brokułowa.
- Pieczywo – różne rodzaje
KOLACJA (1 do wyboru) – serwis talerzowy
- Barszcz czerwony z paszteciki z mięsem
- Szaszłyk z polędwicy wieprzowej z warzywami, ziemniaki opiekane
- Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym, kasza gryczana
- Pstrąg smażony, ziemniaki opiekane, surówka
STOLIK KAWOWY (bez ograniczeń)
- Kawa rozpuszczalna, parzona, mleczko do kawy
- Różne rodzaje herbat (czarna, zielona, owocowa)
- Woda niegazowana z cytryną i miętą (bez ograniczeń)
- Soki owocowe : pomarańczowy, jabłkowy (bez ograniczeń)
- Ciasta (różne rodzaje)
- Owoce (różne rodzaje, sezonowe)
TORT OKOLICZNOŚCIOWY
- Do wyboru smak, rodzaj, kształt (uzależniony od ilości osób) – płatny osobno
Poniżej przedstawiamy cztery przykładowe zestawy obiadowe dla zorganizowanych grup, wycieczek.
I ZESTAW OBIADOWY
- zupa pomidorowa z makaronem
- kotlet de volaille z kurczaka
- ziemniaki z wody z koperkiem
- surówki 2 rodzaje
- kompot owocowy
II ZESTAW OBIADOWY
- Rosół domowy z makaronem
- kotlet schabowy panierowany
- ziemniaki opiekane
- surówka z marchwi i selera
- kapusta zasmażana
- kompot owocowy
III ZESTAW OBIADOWY
- Żurek na tradycyjnym zakwasie z kiełbasą i jajkiem
- karkówka wieprzowa w sosie rumianym
- kluski śląskie
- surówka
- kapusta zasmażana
- kompot owocowy
IV ZESTAW OBIADOWY
- Barszcz czerwony z uszkami
- Pstrąg smażony
- ziemniaki opiekane
- surówki 2 rodzaje
- kapusta zasmażana
- kompot owocowy